Hoe snel afgeleid ben jij?

Soms kan ik drie à vier uur doorwerken, zo gefocust ben ik dan. Dan moet en zal ik af hebben waar ik mee bezig was. Maar na een tijdje wordt het dan wazig voor mijn ogen, begint mijn concentratie minder te worden en krijg ik een zwaar hoofd of zelfs hoofdpijn. Dan trapt mijn lijf op de rem.

 

Ken jij ook van die momenten dat je je niet meer kunt concentreren of dat je niet meer kunt ophouden met een taak waar je jezelf aan gezet hebt? Met de pomodorotechniek is dat verleden tijd. Door je tijd met behulp van een wekker in blokken te verdelen heb je tussendoor voldoende ontspanning verder werken te aan waar je mee bezig was of door te gaan met een volgende taak.

 

Aandacht verdelen en vasthouden

De pomodorotechniek helpt je om je aandacht te verdelen én vast te houden en het mooiste is, het werkt heel simpel. Je:

  • werkt 25 minuten en

  • neemt dan 5 minuten pauze waarin je je gedachten lekker kunt laten dwalen, een kopje koffie kunt drinken, een praatje kunt maken of een mindfulnessoefening te doen

  • na vier van zulke blokken (je hebt er dan al twee uur geconcentreerd werken op zitten) houd je een langere pauze van 25 minuten

  • herhaal deze stappen.

Door dit te doen stuur je zelf bewust de stroom aan informatie die je moet verwerken en kun je die zelf aan- en uitzetten. Daardoor word je veel productiever.

 

Lijkt het je wat? In de App Store of op Google Play vind je een gratis app die je op weg helpt. Behoefte aan meer coaching of ondersteuning om je planning of financiële administratie te ordenen? Bel mij op 06-16176422 of stuur een mail naar ellen@organize4all.nl en we maken een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.