Hoe ziet jouw
feel-good lijst eruit?

Ik las een artikel in het AD van David de Kock en Arjan Vergeer van 365 Dagen Succesvol. Ze schreven over onze to-dolijstjes en het idee dat we daarmee controle krijgen over de invulling van onze dagen. Want je bepaalt zelf wat je erop zet, maar ook wat je er weer van afstreept. Mij geeft het afvinken van zulk soort lijstjes een geweldig gevoel! Maar het is nooit ‘af’: er blijven taken bijkomen. In plaats van dat ik dus voldoening ervaar gebeurt er regelmatig het tegenovergestelde: ik ervaar stress. Herken je dat? Lees dan verder.

Dankzij de begeleiding van Ellen, altijd met veel persoonlijke belangstelling en volkomen open van geest en zonder oordelen, heb ik geleerd om met een realistische blik naar mijn eigen talenten en grenzen te kijken

Maar wat moet ik dan?

Je kunt natuurlijk besluiten een anti-to-dolijst te maken: een lijstje van alles wat je niet gaat doen. Dat geeft zeker een lekker gevoel, maar het helpt je niet om overzicht te houden op de dingen die je wel wilt doen. Maar hoe zit het eigenlijk met hoe je je voelt bij alles wat je moet of wil doen? Sta je daar genoeg bij stil? Eerlijk gezegd is dat ook mijn eigen valkuil: vaak doe ik dingen op de automatische piloot. Daarom maakte ik een feel-goodlijst en tot mijn verrassing was dat heel leuk!

 

Een feel-goodlijst

Een feel-goodlijst geeft je een andere kijk op de taken die op je wachten. Je kunt ze rustiger overzien en beter stilstaan bij wat belangrijk is. Stel jezelf eens de vraag: Ik wil … en vul dan in hoe je je graag zou voelen. Bijvoorbeeld:

  • Ik wil me ontspannen voelen

  • Ik wil me fit voelen

  • Ik wil me uitgerust voelen

Maak er maar eens voor jezelf en laat me gerust weten wat het met je doet!
 
En wil je toch ook je to-dolijst overzichtelijker ordenen, maar zo dat je er wél blij van wordt? Overweeg dan eens om te gaan werken met een Bullet Journal.
 
Heb je behoefte aan meer structuur in je planning of financiële administratie of denk je aan coaching? Bel mij op 06-16176422 of stuur een mail naar ellen@organize4all.nl en we maken een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek.

DEEL DIT ARTIKEL